Nyhetsbrev

God fortsättning på det nya året önskar vi våra

medlemmar!

 

En liten återblick

Vi har just sammanställt året som gått och ser att det hänt en del under året. Så fort man glömmer, men det är väl något som alla känner av.

En del trogna gäster har lämnat oss. Låt oss minnas dem med glädje över vad de betytt för oss och för Lundgrens.

Vi vill tacka alla goda krafter som bidrar till verksamheten och gör det möjligt att vi kan bjuda in till olika arrangemang.

Mera information om verksamheten under 2017 kommer i verksamhetsberättelsen i samband med årsmötet.

TACK till

er som gjort utställningarna, Kitty Karlsson, Marianne Lundqvist-Karlsson, och Stig-Åke Svensson. Det ligger mycket arbete bakom en utställning.

Tack till er som ställt upp med att hålla huset i ordning, som städar, som skottar snö, som bakar, som lagar soppa, som håller ordning på pengarna, som kommer med gåvor av olika slag, som tänker på oss, som ger oss kraft och inspiration åt oss att fortsätta.

Vi vill gärna tro att våra besökare, som kommer till Lundgrens trivs i vårt gamla vackra hus och återkommer med glädje. Vi lovar att göra det bästa vi kan för att uppfylla era förväntningar.

 

Nya styrelseledamöter hälsas välkomna

Till vår stora glädje har vi fått förstärkning i styrelsearbetet inför det nya året. Marianne Ekelund från Storhaga, Bengt Hansson i Mora by och Lennart Åkerlund från Säter. Ni är så välkomna. Vi har plats för fler som vill ta del i styrelsearbetet.

 

Dags för årsmöte

Söndag den 25 mars blir det årsmöte där föregående års resultat- och förvaltningsberättelse redovisas. Vi förbereder årsmötet så vi skulle bli väldigt glada om ni ville komma och lyssna och komma med synpunkter på vad som varit, vi är också tacksamma för förslag till nya idéer.

 

Nytt program för vintern-våren 2018

Som vanligt har vi satt ihop ett program för första delen av nya året. Det blir mycket musik som vanligt en del gamla bekanta naturligtvis, men också en del nya programpunkter som vi hoppas ni ska gilla.

Vi bjuder in till ”Kom och bläddra” i klippböcker och bilder, det har kommit in tidningsklipp från familjen Anna och Erik Dahlgren, välgjorda och intressanta.      

 

Ny utställning planeras

En större utställning planeras med EWK-bilder. Ewert Karlsson skulle ha fyllt 100 år den 6 nov.  EWK blev trefaldig världsmästare i politisk karikatyr och flerfaldigt prisbelönad. Utställningen sker i samarbete

med Arbetets museum i Norrköping, där största delen av hans bilder finns numera, likaså hans utmärkelser, medaljer och doktorshatt.

Ewert och hans familj hade och har en stor kärlek till Dalarna och dess natur och de kom att tillbringa somrarna i huset i Idre.

Vi är mycket hedrade att få möjligheten att tillsammans med familjen ordna med denna utställning.

 

Minnesfonden

Fler och fler har upptäckt att Lundgrens Minnesfond finns och sätter in pengar på kontot 365-3169, vilket vi tackar för.

 

Medlemskap

Varje medlem betyder mycket för oss. Vi behöver både gamla som nya medlemmar. Årsavgiften är endast 125 kr per person eller

200 kr för familj.

 

Vi ser fram emot att få se er på Lundgrens snart.

 

Vänliga hälsningar från styrelsen i

Lundgrens Vänförening

Barbro Johansson

ordförande

 


 

Nyheter – DVD – Förgyllda hästar

Gustafs Ramlistindustri
en över 100 år gammal industrihistoria

Gustafs Ramlistindustri DVD
Ta del av den unika historien om hur träindustrin kom till i Mora by

Från att en kreativ skeppare som drev trafik på Runn och Dalälven som kommer att vara den som startar den första träindustrin i Gustafs i slutet av 1800-talet, till utvecklingen som kom att ge jobb till över 300 personer i denna lilla by.

I Filmen visas avsnitt ur hur tillverkningen av ramlist går till och om hur GULDLIST blev det största löntagarägda företaget i Sverige. Du får tips om hur man ser skillnad på äkta guld och andra ytbehandlingar.

Priset för denna DVD är endast 100 kr plus ev. porto

Handförgyllda hästar

Nu finns också handförgyllda dalahästar, i guld, silver och koppar att köpa. Hästarna är 15 cm höga.
Priset är 580 kr plus ev. porto.

 

2013 ett minnes- och märkesår

1913, för mer än 100 år sedan, startade Gustav Lundgren sin firma, då flyttade Edenholms till Gustafs med sin fabrik och personal och då övertog Andreas Tunander Trälists hyvleri som numera heter Gustafs Scandinavia.

 

Vi möts på Lundgrens!

 

Kolla även www.ramlistindustri.se